Noutăți / Permis de conducere digital

Comisia Europeană a propus recent un nou pachet de norme privind siguranța rutieră, având ca scop îmbunătățirea standardelor de conducere și reducerea accidentelor pe drumurile europene. Propunerile acoperă o serie de domenii, inclusiv formarea și testarea conducătorilor auto, evaluările medicale și recunoașterea permiselor de conducere între statele membre într-un format digital. 

Una dintre propunerile cheie este introducerea unei vârste minime de 17 ani pentru susținerea examenului de conducere, cu o perioadă de probă de un an în timpul căreia noii șoferi vor trebui să fie însoțiți de un șofer experimentat. Acest lucru este conceput pentru a se asigura că șoferii dobândesc mai multă experiență pe drumuri înainte de a conduce independent, reducând astfel riscul de accidente.

O altă propunere este introducerea unei politici de toleranță zero față de conducerea sub influența alcoolului pentru șoferii începători. Acest lucru înseamnă că șoferii care au susținut recent examenul de conducere nu vor fi autorizați să conducă cu nicio cantitate de alcool în sistemul lor. Acest lucru are ca scop reducerea numărului de accidente cauzate de conducerea sub influența alcoolului, care este o cauză principală a deceselor pe drumurile europene.

Propunerile includ, de asemenea, măsuri pentru îmbunătățirea formării și testării conducătorilor auto, cu accent pe pregătirea acestora pentru prezența utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi cicliștii și pietonii. Formarea și testarea actualizate vor lua, de asemenea, în considerare progresele în tehnologie, inclusiv sistemele avansate de asistență la conducere și alte tehnologii automate.

În plus, propunerile includ un proces actualizat de evaluare medicală pentru conducătorii auto, luând în considerare progresele în tratamentele medicale pentru afecțiuni precum diabetul. Scopul este de a asigura că șoferii cu afecțiuni medicale pot conduce în siguranță, în timp ce se asigură că cei care nu sunt în stare să conducă nu sunt autorizați să circule pe drumurile europene.

În cele din urmă, propunerile vizează simplificarea recunoașterii permiselor de conducere între statele membre prin introducerea unui permis de conducere digital. Acest lucru va face mai ușor pentru șoferi să circule între statele membre, asigurând în același timp că îndeplinesc standarde.

Succes la învățat!

Aveți grijă în trafic!

chestionare auto Drpciv Drpciv Chestionare permis de conducere