Noutăți / Cele mai bune metode de a învăța pentru examenul auto

Când vine vorba de învățarea condusului, nu există o soluție unică. Diferite persoane învață în moduri diferite, iar ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta. La fel se poate spune despre procesul de învățare al legislației. Poți să îți notezi unele lucruri, poți să citești Codul Rutier o dată și să îl reții sau pur și simplu, poți învăța făcând chestionare auto online. Deci totul depinde de persoana care învață. Totuși, sunt câteva sfaturi generale care te pot ajuta să înveți mai ușor să conduci și să înveți legislația pentru a fi pregătit atât pentru examen cât și pentru a ieși singur cu mașina pe șosea.

Fă cât mai multe chestionare auto

Rolul chestionarelor auto nu este doar să îți testeze cunoștințele, ci și să te ajute să înveți. Dacă faci cât mai multe chestionare auto drpciv și citești apoi explicațiile la întrebările greșite, vei învăța mai ușor. Poate chiar îți vei clarifica unele lucruri pe care nu le știi foarte bine. Mai mult, încetul cu încetul te vei obișnui cu stilul întrebărilor și îți va fi mai ușor să treci examenul auto. De asemenea, rezolvând aceste chestionare vei învăța ce trebuie să faci în cât mai multe situații limită, ceea ce te va pregăti pentru viața de șofer.

 

Citește Codul Rutier

Legislația rutieră trebuie însușită pentru a putea conduce regulamentar. Prin urmare însușirea codului rutier este foarte importantă pentru a reuși trecerea examenului teoretic.

 

Vizualizează fiecare manevră

Odată ce ai început cursurile practice de condus, te ajută să încerci să vizualizezi fiecare manevră. Spre exemplu, pentru a schimba viteza trebuie să apeși ambreiajul. Îți amintești sunetul pe care l-a făcut motorul atunci când și-a spus instructorul că trebuie să treci într-o treaptă superioară de viteză? Ce ai făcut înainte de a intra într-o curbă? Toate astea te vor ajuta să înveți manevrele, până când ele vor deveni automatisme. Odată ce vizualizezi o acțiune, devii conștient de ea. În primele ore de condus, când primești foarte multe informații, îți poate fi greu să îți amintești ordinea. Dar odată ce îți creezi un șablon, va fi mai simplu să le faci pe toate.

 

Vorbește cu șoferii experimentați

Un truc pentru a învăța să conduci este să vorbești cu șoferii experimentați. Ori de câte ori vezi un semn de circulație, spune care este. Întreabă-i pe cei care au ani de șofat ce fac în anumite situații, cum dau prioritate și care sunt pașii pe care îi urmează atunci când merg pe serpentine, spre exemplu. Sunt multe situații cu care nu te vei întâlni în școala de șoferi, pentru că ești limitat la un traseu predefinit. Însă, atunci când ieși cu mașina la drum lung, trebuie să fii pregătit pentru orice situație.

 

Păstrează-ți calmul

Șofatul poate fi stresant, mai ales dacă te grăbești sau dacă te confrunți cu condiții rutiere dificile. Este important să îți păstrați calmul și să te concentrezi asupra sarcinii pe care o ai de îndeplinit. În caz contrar, ai putea face o greșeală care te-ar putea pune pe tine sau pe alții în pericol.

La fel se poate spune și despre învățatul pentru examen. Nu te enerva că sunt foarte informații pe care le consideri inutile. Toate sunt importante pentru a avea un comportament adecvat pe șosea. Fă cât mai multe chestionare auto online și încetul cu încetul vei afla de ce este important să știi toate semnele de circulație, toate contravențiile și toate situațiile speciale. Chiar dacă nu poți ieși cu mașina din oraș când încă ești în școală, pe termen lung te vei confrunta cu toate aceste situații. Mai mult, majoritatea sunt logice și simpliste, dar trebuie să le cauți singur înțelesul.