Noutăți / Chestionare auto - pregătește-te oriunde și oricănd cu ajutorul codrutier.ro

Chestionare auto - Pregătește-te pentru obținerea permisului de conducere

Pregătit/ă pentru chestionare auto? Chestionarele online reprezintă o variantă foarte eficientă și rapidă pentru a-ți evalua cunoștințele. Acestea se prezintă sunt forma intrebarilor cu 3 variante de răspuns. Intrebările pot avea răspunsuri unice sau multiple. Este important să cunoști întrebările cu răspunsuri multiple, pentru că, în timpul probei teoretice, va fi considerat răspuns corect, răspunsul care va avea bifate toate variantele corecte.  De asemenea, prin intermediul chestionarelor auto îți poți evalua bagajul de cunoștințe acumulate și își vei da seama care este nivelul la care te situezi.

Propune-ți ca în fiecare zi să aloci cel puțin 30 de minute pentru a rezolva chestionare auto. Acolo unde greșești, oprește-te și vezi de ce ai greșit. Mergi la capitolul din care face parte întrebarea și citește. Iar și iar. Până înțelegi logic răspunsul. Nu încerca să ții minte variantele corecte, pentru că acest lucru nu te va ajuta pe termen lung. Fii corect cu tine și învață pentru viitor.  Nu uita că vei avea nevoie de aceste informații de fiecare dată când te vei urca la volan.

Mergi la proba teoretică plin/ă de încredere, fără nicio urmă de emoție.

Așadar, dimineața când ești foarte odihnit/ă sau seara, dacă ești genul de om care funcționează mai bine seara, rezolvă chestionare auto din mediul de invățare. La un moment dat, acest exercițiu, prin repetiție, ți se va părea din ce în ce mai ușor. Pe măsură ce vei învăța legislația auto, te vei familiariza cu termenii, iar orele de practică te vor ajuta să faci conexiunile necesare, foarte ușor. Nu uita să studiezi și indicatoarele rutiere, ele reprezintă o componentă esențială în tot procesul de a deveni șofer. Așadar, te-ai convins că merită să te implici total?

Mergi la proba teoretică plin/ă de încredere, fără nicio urmă de emoție. Este momentul să-ți dovedești ție că poți să fii un șofer extraordinar și că poți contribui la un trafic civilizat. Nu sunt doar vorbe frumoase. Vor deveni fapte dacă va prima responsabilitatea în toate acțiunile pe care le întreprindem. Noi toți. Împreună.

 

Condiții pentru înscrierea la examen în vederea obținerii permisului de conducere sau care solicită examinarea pentru a obține permisul de conducere trebuie să îndeplinească – la data verificării dosarului de examinare, respectiv la data susținerii probelor - următoarele conditii:

a) Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere este de:

- 16 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule AM, A1 și B1;

- 18 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE,C1,C1E si Tr;

- 20 de ani împliniți, dacă persoana are o experiență de cel puțin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniți, pentru motocicletele din categoria A;

- 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum și pentru triciclurile cu motor din categoria A;

- 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb si Tv.

b) să fie apt/ă din punct de vedere medical și logic pentru conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor din categoriile și subcategoriile pentru care solicită examinarea;

c) să facă dovada pregătirii teoretice și practice, realizată prin cursuri organizate de unități autorizate pentru categoriile sau subcategoriile pentru care solicită examinarea;

d) să facă dovada că domiciliază sau că are reședința, astfel cum sunt reglementate de art. 23^1 din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu modificările si completările ulterioare, pe raza de competență a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare București.

e) să nu se afle în una dintre situațiile prevăzute la art. 24 alin. (6) din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare sau să facă dovada că a intervenit una din excepțiile prevăzute de art. 116 alin. 1 din OUG nr. 195/2002.

Observații suplimentare

Candidatul declarat RESPINS la proba teoretică se poate prezenta în vederea înregistrării pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile dar nu mai târziu de 1 an de la absolvirea cursurilor scolii de șoferi, la ghișeul de înregistrare, cu actul de identitate și dosarul de examen.

chestionare auto permis de conducere