Noutăți / Codrutier.ro – Obține punctaj maxim la proba teoretică!

Codrutier.ro – Obține punctaj maxim la proba teoretică!

Te-ai înscris la școala de șoferi, dar emoțiile te cuprind doar gândindu-te la examen?

În timp ce pentru mulți examenul practic este floare la ureche, cel teoretic reprezintă cu adevărat o problemă, deoarece necesită mai multă informare și organizarea unui plan de studiu eficient.

Despre traseu cunoști deja ingredientul secret: experiența. Deci tot ce ai de făcut este să efectuezi cât mai multe ore de conducere.

Nu același lucru se întâmplă în cazul examenului teoretic. Dar nu îți face griji! Pentru astfel de situații există codrutier.ro! Pentru că ne dorim să pleci la drum spre examen plin de încredere, optimism și siguranță, îți enumerăm câțiva pași pe care dacă îi urmezi, ai reușita garantată!

Prima regulă de aur: citește legislația! Știm că poate ești nerăbdător să începi direct cu efectuarea chestionarelor și ai tendința de a nu da mare importanță acestui prim pas, însă nu uita că întrebările sunt compuse din aspecte pe care le găsești numai în legislație. De asemenea, înainte de a începe orele de conducere ai nevoie de câteva cunoștinte elementare. Partea bună este că la noi regăsești codul rutier actualizat permanent și bine structurat, astfel că orele de studiu devin mult mai plăcute și motivante. Legislația este organizată în 10 capitole, pentru ca ție să îți fie cât mai ușor să reții informațiile. Iar în anexa 2 doar indicatoarele și marcajele rutiere își fac simțită prezența. Te asigurăm că sunt atât de bine organizate, încât nici nu ai nevoie de scheme suplimentare sau rezumate!

După ce ai trecut de primul pas, în sfârșit ai ajuns la rezolvarea chestionarelor! Nu îți impune un program fix. Vei pune multă presiune pe umerii tăi, intervine plictiseala, oboseala și vei pierde din vedere informațiile esențiale. În opinia noastră, tot ce contează este să acorzi atenție fiecărui chestionar în parte și să înveți cât mai logic. Dăca ai un job solicitant este mai bine să te trezești cu o oră mai devreme și să faci câteva chestionare, pentru a evita oboseala. Graba strică treaba! Rezolvă din timp chestionarele. Este total greșit ca pe ultima sută de metri să te apuci să faci chestionare auto, deoarece nu vei reuși să dobândești prea multe cunoștințe.

Examenul auto este finalizat cu brio atunci când pregătirea este tratată cu seriozitate! Suntem aici să te ajutăm.

Succes!

 

Condiții pentru înscrierea la examen în vederea obținerii permisului de conducere sau care solicită examinarea pentru a obține permisul de conducere trebuie să îndeplinească – la data verificării dosarului de examinare, respectiv la data susținerii probelor - următoarele conditii:

a) Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere este de:

- 16 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule AM, A1 și B1;

- 18 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE,C1,C1E si Tr;

- 20 de ani împliniți, dacă persoana are o experiență de cel puțin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniți, pentru motocicletele din categoria A;

- 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum și pentru triciclurile cu motor din categoria A;

- 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb si Tv.

b) să fie apt/ă din punct de vedere medical și logic pentru conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor din categoriile și subcategoriile pentru care solicită examinarea;

c) să facă dovada pregătirii teoretice și practice, realizată prin cursuri organizate de unități autorizate pentru categoriile sau subcategoriile pentru care solicită examinarea;

d) să facă dovada că domiciliază sau că are reședința, astfel cum sunt reglementate de art. 23^1 din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu modificările si completările ulterioare, pe raza de competență a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare București.

e) să nu se afle în una dintre situațiile prevăzute la art. 24 alin. (6) din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare sau să facă dovada că a intervenit una din excepțiile prevăzute de art. 116 alin. 1 din OUG nr. 195/2002.

Observații suplimentare

Candidatul declarat RESPINS la proba teoretică se poate prezenta în vederea înregistrării pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile dar nu mai târziu de 1 an de la absolvirea cursurilor scolii de șoferi, la ghișeul de înregistrare, cu actul de identitate și dosarul de examen.

chestionare auto permis de conducere