Noutăți / Ce trebuie să conțină dosarul de examen pentru obținerea permisului de conducere?

Odată cu finalizarea școlarizării în cadrul unei școli auto acreditate, urmează depunerea dosarului în vederea obținerii permisului auto prin absolvirea celor 2 probe, teoretică și practică. Pentru a te putea programa, ai nevoie de câteva documente, după cum urmează:

  1. Cerere tip; (descărcați formularul de pe portalul oriceformular.ro prin click pe cerere tip)
  2. Fișă de școlarizare – valabilă un an de zile de la data absolvirii cursurilor – emisă de școala de conducători auto în cadrul căreia a absolvit cursurile de pregătire teoretică și practică, în care se consemnează și avizul medical;
  3. Declarația de consimțământ privind eliberarea cazierului judiciar, potrivit anexei 2.1 din ordinul MAI 268/2010 pe care o găsiți aici; (descărcați formularul de pe portalul oriceformular.ro prin click pe declaratia de consimțământ)
  4. Dovada achitării contravalorii permisului de conducere – 89 lei (modalități de plată aici).

Situații speciale:

  • cazul în care candidatului i s-a anulat permisul de conducere ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătorești de condamnare pentru una din faptele prevăzute la art. 114, alin. (1) și art. 115 alin. (1) din OUG 195/2002 RM, prezintă documentele prevăzute mai sus, la punctul 1, 3 și 4 și trebuie să facă dovada că este apt din punct de vedere medical și psihologic pentru a conduce autovehiculele din grupa din care face parte categoria solicitată.
  • Candidații cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, care solicită examinarea pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile de vehicule AM, A1, B1, trebuie să prezinte, pe lângă documentele prevăzute la puctele 1-4, declarația autentică de la notarul public, prin care este exprimat acordul ambilor părinți sau după caz al părintelui căruia minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească, al tutorelui, curatorului sau persoanei în îngrijirea ori supravegherea căreia acesta se află.

Pentru a fi cu adevărat pregătit, trebuie să stăpânești în primul rând legislația. Îți punem la dispoziție modulul de învățare și chestionarele auto DRPCIV 2022, astfel încât să fii optim pregătit!

Spor la învățat!

chestionare auto Drpciv Drpciv Chestionare permis de conducere