Noutăți / Cum să reduci consumul de carburant al mașinii tale în 5 pași simpli

               Cum să reduci consumul de carburant al mașinii tale în 5 pași simpli

În acest articol vă vom prezenta 5 pași simpli, la îndemana oricui, care, aplicați corespunzător, contribuie semnificativ la reducerea consumului de carburant.

1. Primul pas este să eviti condusul sportiv, acesta costă, așa că iți va face o gaură în buzunar. Atunci când accelerezi mașina puternic, consumul de combustibil crește, așa că evită acest procedeu dacă vrei un consum redus.

2. Folosirea frânei de motor este iarași un sfat de luat in considerare, pentru că mașinile cu motoare pe injectie au consum zero atunci când utilizezi aceasta metoda. Totusi, pentru a aplica acest sfat, este necesar să nu stai prea aproape de celelalte automobile din trafic, așa că lasă o distanta semnificativa față de mașina din fața. În timp, te vei obișnui și vei aplica acest lucru ca un profesionist.

3. Dacă obișnuiesti să mergi cu aerul condiționat pornit, trebuie să știi că acesta creste consumul cu aproximatic 1 litru de combustibil la 100 de kilometri rulati. Nu spunem să nu folosesti aerul condiționat, doar să il folosesti în mod inteligent, asa că urmatoarea data când te vei urca într-o

mașina încinsa care a stat la soare, nu uita sa evacuezi aerul extrem de fierbinte din interior înainte să pornești instalația de climatizare.

4. Deși pare neimportant, este un lucru esential să ai o presiune optimă a aerului din anvelope. Dacă urmezi sfaturile producatorului și folosesti presiunea din cartea tehnică, nu numai că vei beneficia de toate proprietățile anvelopelor, dar și de o frânare optimă. Nu uita că o anvelopă ce are presiunea scazută va întampină o rezistență mai mare la inaintare, ceea ce se traduce într-o crestere a consumului de combustibil cu pană la 4%.

5. Asigura-te că masina ta are revizia facuta la timp. Daca filtrele sau uleiul nu sunt schimbate, mașina nu va functiona la parametri optimi. Un filtru de aer plin de praf creste consumul de combustibil cu pana la 12%. Nu uita că uleiul mașinii trebuie schimbat la fiecare 15.000 de kilometri rulati sau o data pe an, adica la 12 luni.

Aplică cu responsabilitate aceste sfaturi și te vei bucura de o reducere semnificativă a consumului pentru a trece cu bine aceste vremuri tulburi.

Drumuri bune!

 

permis de conducere