Noutăți / Conducerea preventivă

Vrei să fii un profesionist și un conducător auto excelent ? Atunci cea mai bună decizie e să te informezi de pe Codrutier.ro

Vrei să obții  permisul rapid, ușor și plăcut? Să iei decizii eficiente și strategice în trafic pe baza teoriei învățate din codul rutier și exersate cu ajutorul chestionarelor auto? Să aplici practic abilități esențiale, informându-te  despre indicatoarele rutiere prin care este reglementat comportamentul în trafic?

Pe portalul nostru www.codrutier.ro găsești treptele necesare pentru a deveni un șofer profesionist, folosind informațiile primite de la profesionaliști cu multă experiență în spate. Alegerea instructorului și a școlii auto, parcurgerea orelor necesare exersării etapă cu etapă - reprezintă un pas esențial când e vorba de  obținerea permisului de conducere. La acestea se adaugă cunoștințele legislative.

Astăzi abordăm subiectul – conducerea preventivă și ecologică

Conducerea ecologică reprezintă totalitatea măsurilor și comportamentelor, de verificare sau control a autoturismului, care duc la un consum scăzut de carburant , protejându-se mediul înconjurător. Toate masurile anti poluare fac parte din aria conducerii ecologice .

Ce putem noi face pentru a conduce ecologic?

  • Să nu mergem cu motorul la turatii mari, prin utilizarea treptelor de viteza superioare
  • Să folosim aerului condiționat pe durate scurte
  • Să  evitarăm supraîncărcărea
  • Să verificăm presiunea în pneuri
  • Să conducem cu o viteză constantă
  • Să ne stabilim un traseu din timp etc.

Conducerea preventivă reprezintă comportamentul responsabil al participanților la trafic. Scopul principal e evitarea, prevenirea accidentelor rutiere sau limitarea consecințelor acestora.

Conducerea preventivă mai înseamnă și  anticiparea și adaptarea minuțioasă la situatiile dăunătoare determinate de alți participanți din trafic, de condiții atmosferice nefavorabile, de conditii de vizibilitate redusă sau de alți factori ce pot provoca incidente rutiere .

 Factorii importanți ai conduitei preventive sunt: vigilența , prevenția, judecata, îndemanarea . Principala cauză a accidentelor este viteza excesiva sau neadaptata la condițiile de drum.

Orice conducator auto cu un minim de experiență stie că traficul ascunde multe pericole, însă știe și cum pot fi acestea evitate. Totul începe cu o pregatire adecvată la școala de șoferi sub îndrumarea instructorului auto, după care puteți urma cursuri de specializare în tehnici specifice.

chestionare auto permis de conducere