Vrei să conduci plăcut, liniștit și sigur? Codrutier.ro este suportul tău teoretic și practic pentru a te pregăti de acest scop
Pentru început, ca să obții rapid permisul de conducere trebuie șă iai decizii eficiente în trafic pe baza teoriei învățate din codul rutier și elementelor ce o compun și prin chestionare auto de exersare. Totodată trebuie să aplici practic și să evidențiezi toate abilitățile tale, fiind bine informat cu privire la indicatoarele rutiere prin care este reglementat comportamentul în trafic.
Pașii esențiali pentru a fi profesionalist în conducerea unui autoturism le găsești pe portalul nostru www.codrutier.ro unde poți să citești și să studiezi termenii și aplicațiile pentru a deveni un șofer de nota 10. Alegerea instuctorului, parcurgerea orelor destinate exersării , reprezintă un pas înainte când e vorba de obținerea permisului de conducere, la care se adaugă cunoștințele legislative care reglamentează comportamentul în trafic și care îl ușurează semnificativ și aduce plăcerea de a conduce.
Care este diferența dintre oprire și staționare?
Se referă la timpul în care imobilizăm autrovehiculul. Până la 5 min e așadar oprire iar peste 5 min e staționare. O atenție deosebită trebuie să dăm indicatoarelor suplimentare de limitare care facilitează deosebirea între cele două.
Oprirea sau staţionarea voluntară a vehiculelor este permisă într-un rînd, paralel cu marginea carosabilului (în locurile în care partea carosabilă este lărgită, amplasarea vehiculelor poate fi alta decît cea indicată), dacă prin indicatoare sau marcaj nu este prescrisă altă modalitate. Excepţie de la regulă fac motocicletele fără ataş, ciclomotoarele şi bicicletele, care pot fi oprite sau staţionate pe carosabil în două rînduri.
Oprirea este văzută și ca p imobilizarea voluntară a vehiculului pe o durată până la 5 minute.
Staţionarea - mai mare de 5 min.
Oprirea si stationarea se fac pe partea dreaptă, cât mai aproape de bordură, paralel cu trotuarul, pe un singur rând
Pe drumul cu sens unic, oprirea şi staţionarea se pot face şi pe partea stângă.
În afara localităţilor, oprirea şi staţionarea se fac în afara părţii carosabile.
Nu se consideră oprire: imobilizarea vehiculului pentru îmbarcarea/coborârea unor persoane dacă nu se perturbă circulaţia; și imobilizarea autovehiculului cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone pentru distribuirea mărfurilor alimentare la unităţi comerciale, în intervale orare stabilite de unitățile administrativ teritoriale cu avizul Poliției.