Noutăți / Drumuri europene și naționale

Ai luat decizia de a te înscriere la școala auto și cauți informații suplimentare de calitate? Codrutier.ro este sprijinul tău pentru a te pregăti

Permisul de conducere este un pas important, asumat cu mare responsabilitate și pasiune. Dar ca să-l treci cu ușurință trebuie să iei decizii eficiente în trafic pe baza teoriei învățate din codul rutier și  prin chestionare auto similare cu cele ale DRPCIV. Trebuie să fii practic și să evidențiezi toate abilitățile și să fii mereu informat cu privire la indicatoarele rutiere prin care este reglementat comportamentul în trafic. 

Etapele de conducere a unui autoturism le găsești pe portalul nostru www.codrutier.ro unde poți să citești termenii și să studiezi aplicațiile pentru a deveni un șofer excelent. Alegerea școlii auto, parcurgerea orelor, sunt un pas în față când e vorba de  obținerea permisului, la care se adaugă cunoștințele legislative care reglementează comportamentul în trafic și aduce satisfacția de a conduce.

Drumuri europene și naționale

Drumurile naționale sunt principalele rute de călătorie în întreaga țară, de la un oraș la altul, pe distanțe lungi. În România există două tipuri de Drumuri naționale:

  • drumuri naţionale principale:
  • drumuri naţionale secundare:

Primele sunt drumuri publice de interes naţional care asigură legătura capitalei ţării cu oraşele reşedinţă de judeţ, legăturile dintre acestea, precum şi cu punctele de control pentru trecerea frontierei de stat a României (ex. DN1, DN2, DN3, etc); restul drumurilor naţionale, care fac legătura între drumurile naționale principale și alte orașe și puncte de interes din țară (ex: DN24; DN15, etc).

Rețeaua de drumuri europene este un sistem de numerotare a șoselelor din Europa creat de Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa (United Nations Economic Commission for Europe, UNECE). Numerele sunt notate începând de la E1 în sus, iar drumurile poartă aceste numere indiferent de granițele țărilor pe care le traversează.

În majoritatea țărilor europene, drumurile europene poartă numerele cu E simultan cu un număr dat de autoritatea țării respective.

Există sisteme asemănătoare și pe alte continente, cum ar fi: Autostrada Panamericană, Rețeaua transafricană de autostrăzi sau Rețeaua asiatică de autostrăzi.

chestionare auto permis de conducere