Noutăți / Mecanica - noțiuni simple

Vrei să conduci în siguranță și să știi noțiuni simple despre mașina ta ? Pe portalul nostru codrutier.ro găsești informațiile necesare.

Cunoașterea mecanicii și întreținerea automobilului este un aspect important pentru siguranța conducătorului auto. Fie că simți necesitatea de a verifica automobilul tehnic și periodic sau te-ai confruntat cu o problemă simplă la mașină solicitând un diagnostic a defectelor minore ce apar, cu siguranță vrei să te descurci de unul singur și să te familiarizezi cu noțiuni simple și clare.

Pe portalul nostru codrutier.ro studiezi termeni ai mecanicii, explicații și caracteristici esențiale pentru a a avea siguranța că oriunde ai fi poți face față situațiilor tensionante și repara cu ușurință mașina ta. Aici găsești informații pentru situații care pot apărea în orice moment, dar care dacă nu le cunoști pot afecta condusul auto și implicit pui în dificultate comportamentul eficient în trafic.

1. Reparația, întreținerea sau inspecția motorului:

- Blocul motor –aici sunt adunate componentele sistemului de propulsie precum bujiile, pistoanele sau arborele cotit.

- Chiuloasa – este componenta motorului care se montează deasupra cilindrului cu scopul de a crea un spațiu închis între partea superioară a pistonului și pereții interiori ai cilindrului.

- Baia de ulei – captează și depozitează uleiul de motor

- Cilindrii – spațiul de lucru în care se desfășoară ciclul motor.

- Volantul – este extrem de important echilibrând mersul motorului, de a pune la dispoziție suprafața de fricțiune pentru discul de ambreiaj sau de a reduce șocurile de la nivelul parților motorului.

- Schimbul uleiului de motor.

- pistonul – utilizat pentru preluarea energiei rezultate din arderea combustibilului și transformarea acestuia în lucru mecanic.

*Acestea sunt o parte din componenetele motorului care pot crea probleme de functionare a masinii dumneavoastra. De aceea este importanta verificarea periodica a autovehiculului pentru a evita eventuale pagube.

2. Instalația de alimentare cu combustibil unde pot apărea probleme

3. Instalatia de aprindere și de pornire: contactul pentru cheie, bateria de acumulatori, bobina de inducție, bujia, electromotorul de pornire etc.

4. Instalația de răcire

5. Transmisia/sasiul

6. Mecanismul de direcție. 

7. Sistemul de frânare

8. Sistemul electronic de siguranță

9. Suspensia mașinii

10. Caroseria

Acestea sunt o parte generală a componenetele ce țin de întreținere și mecanica auto. Ele pot crea dificultăți autovehicului. La ele se adaugă grija ca piesele auto să fie de calitate sau autorizate.

chestionare auto permis de conducere