Noutăți / Ce trebuie să faci să obții permisul de conducere?

Prima condiție pentru a obține permisul de conducere este legată de vârsta minimă de 18 ani, mai puțin categoriile A1, B1, D1, D1+E si categoriile D, D+E, Tb si Tv. Desigur, te poți pregăti din timp pe www.codrutier.ro pentru examenul teoretic și poți începe pregătirea practică.

A doua condiție este legată de starea de sănătate și de starea psihică a viitorului conducător auto. Pentru a putea obține permisul de conducere va trebui să mergi să obții avizul unui psiholog, parcurgând un examen psihologic (vom scrii în detaliu despre acest examen în curând). Totodată va trebui să obții avizul medical din partea medicilor specialiști (revenim cu un articol detaliat în curând).

A treia condiție esențială este legată de pregătirea teoretică și practică despre care scriam mai sus. Noi te ajutăm cu modulul nostru de învățare să obții cunoștințele necesare pentru a conduce pe drumurile publice. Oferim și simulări de examen conforme cu cele oficiale ale DRCPIV, dar recomandăm mai întâi parcurgerea modulului de învățare, de cel puțin două ori. De partea practică se ocupă instructorii autorizați.

Ultima condiție este dovada că locuiți pe raza Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor unde aplicați pentru examenul de obținere a permisului de conducere.

Dosarul tău trebuie să conțină actele care să ateste cele menținoate mai sus, după cum urmează:

- cerere-tip

- fisa de scolarizare (este valabila un an de la data emiterii)

- cartificat de cazier judiciar (este valabil 6 luni de la data emiterii)

- actul de identitate original si copie

- chitanta de plata a taxei de examinare

- copie dupa permisul de conducere pentru cei care doresc obtinerea unei noi categorii sau subcategorii

- in cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate se solicita o declaratie autentificata de un notar care sa certifice ca nu mai poseda un al permis de conducere, nu i-a fost anulat sau suspendat; de asemenea sunt necesare si documente care sa ateste resedinta in Romania

-chitanta de plata a permisului de conducere

Îți dorim succes în parcurgerea tuturor pașilor necesari și te așteptăm pe www.codrutier.ro pentru a te pregpti pentru examenul teoretic. Cu modulul de învățare odată parcurs, vei putea obține 26/26 de puncte la examen!

Spor la învățat!