Noutăți / Sfaturi pentru începători - episodul II

Astăzi vă prezint al doilea episod ce cuprinde sfaturi pentru voi, cei care ați trecut „sala” și „traseul” pentru că ne dorim să fiți în siguranță și după ce ați obținut dreptul de a conduce singuri pe drumurile publice.

Dacă în episodul I vă recomandam să conduceți însoțiți de un șofer experimentat după ce ați obținut carnetul de șofer, astăzi ne adresăm celor care totușu nu sunt sau nu se simt încă stăpâni atunci când sunt singuri la volan. În aceste cazuri nu trebuie să vă speriați, aveți totuși examenul absolvit, deci aveți cunoștințele teoretice după ce ați parcurs zeci sau sute de chestionare auto pe www.codrutier.ro, aveți zeci de ore de condus alături de instructorul vostru și ați trecut cu bine de examenele teoretic și practic. Puteți oricând să apelați din nou la instructorul auto cu care ați făcut școala pentru ore suplimentare. Puteți schimba și instructorul, în cazul în care doriți să schimbați mașina (automată sau manual, marcă similară cu cea condusă acasă etc.). Instructorii auto oferă și pachete mai mici de ore de exercițiu pentru cei care au dobândit carnetul, dar nu au încă încrederea de a conduce singuri. Mulți șoferi tineri nu conduc mult timp după ce obțin permisul de conducere, mai ales din lipsa autovehiculului. De aceea recomandăm achiziționarea unor pachete mai mici de ore suplimentare de condus asistați de instructori profesioniști.

Prima mașină vine deseori după ce în primă fază șoferul conduce mașina familiei, a părinților. De multe ori aceasta este „ocupată” de aceștia și deci șansele de a conduce se reduc semnificativ. Folosiți însă fiecare oportunitate de a conduce (luând în considerare sfaturile de aici), fie că mergeți cu părinții la cumpărături, în vizită la bunici sau în oraș la o plimbare. Exercițiul este mama învățăturii și este valabil mai ales în acest domeniu.

Până să ajungem acolo, însă, trebuie să treceți de „sală” și de „traseu”! Pe de o parte aveți de parcurs orele de condus, iar pentru partea teoretică vă așteptăm pe platforma noastră codrutier.ro  pentru a învăța teoria și pentru a experimenta chestionarele auto similare cu chestionarele oficiale ale DRPCIV!

Acesta a fost al doilea episod din seria sfaturilor codrutier.ro pentru soferii începătiori! Spor la învățat! Vă doresc mult succes și condus fără incidente!