Noutăți / Avantajele obținerii permisului de conducere

Permis de conducere categoria B - avantajele obținerii acestuia

Din acest material vei afla care sunt avantajele unui permis de conducere. Nu ți-ai luat încă permisul de conducere? Nu-i nimic. Niciodată nu este prea târziu pentru a-ți îndeplini visurile. Trebuie să ai încredere și curaj. Despre încredere vom vorbi în acest material, pentru că este una dintre atributele pe care trebuie să le ai atunci când hotărăști că a venit momentul să-ți iei permisul de conducere. Sunt mulți oameni care nu au încredere în forțele proprii, iar acest lucru se reflectă în mai toate aspectele vieții lor.

Ei bine, acești oameni nu se cunosc îndeajuns de bine, nu cunosc resursele infinite pe care le au și forța infinită datorită cărora pot face orice își doresc. “Mi-e frică să conduc”, “Nu am curaj”, “Mi-e teamă să ies în trafic”, “Nu sunt făcut/ă pentru asta”, “Traficul este o junglă”.  Îți sună cunoscut? Faci parte din această categorie? Toate acestea sunt rezultatele neîncrederii. Iar noi vrem să te încurajăm să obții libertatea de a pleca la drum, în siguranță. Nu te descuraja de la început. Totul se învață. Totul se exersează. De fapt, ție nu ți-e frică să conduci, tu nu ai experiența condusului. Iar aici intervenim noi să-ți spunem și să-ți arătăm că tu ai toate atributele necesare, trebuie doar exersate.

Lasă la o parte temerile și acordă-ți mai multe șanse. Șanse de reușită. Poți obține permisul de conducere într-un timp relativ scurt, după orele de legislație și orele de practică. În acest proces nu vei fi singur/singură, ci vei avea profesori și instructori care te vor ajuta și încuraja să dai tot ce este mai bun. Examenul constă în proba teoretică și proba practică, despre care, probabi știi destul de bine, din ceea ce ți-au spus alți șoferi sau din ce ai citit din diferite surse.

Permis de conducere - avantaje

  • Nu mai depinzi de programul familiei pentru a-ți rezolva treburile.
  • Nu mai mai depinzi de programul mijloacelor de transport în comun.
  • Îți formezi propriul program după propriile necesități.
  • Nu te mai preocupa prognoza meteo pentru că nu vei mai aștepta mijloacele de transport.
  • Beneficiezi de confort sporit în propria mașină.
  • Circuli în siguranță, mai ales în contextul actual.
  • Îți crește încrederea în forțele proprii și stima de sine.
  • Ajungi mult mai repede din punctul A în punctul B.
  • Rezolvi cu ușurință treburi în zone diferite.

Nu spunem că nu poți trăi fără permis de conducere, spunem doar că permisul de conducere îți poate ușura foarte mult viața. Și merită să te bucuri de acea doză de independență pe care ți-o oferă obținerea lui. Ce trebuie să faci? Hotărăște ferm că asta este dorința ta și dă-i bătaie. Așa cum am mai spus totul se învață. Suntem convinși că atunci când vei vedea cuvântul ADMIS, fericirea ta va fi atât de mare, încât cu greu vei găsi cuvinte pentru a o descrie. Din acel moment, va începe un nou capitol în viața ta, acela de a fi șofer. Și crede-ne că va veni cu multe satisfacții. 😊

 

 

Condiții pentru înscrierea la examen în vederea obținerii permisului de conducere sau care solicită examinarea pentru a obține permisul de conducere trebuie să îndeplinească – la data verificării dosarului de examinare, respectiv la data susținerii probelor - următoarele conditii:

a) Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere este de:

- 16 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule AM, A1 și B1;

- 18 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE,C1,C1E si Tr;

- 20 de ani împliniți, dacă persoana are o experiență de cel puțin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniți, pentru motocicletele din categoria A;

- 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum și pentru triciclurile cu motor din categoria A;

- 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb si Tv.

b) să fie apt/ă din punct de vedere medical și logic pentru conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor din categoriile și subcategoriile pentru care solicită examinarea;

c) să facă dovada pregătirii teoretice și practice, realizată prin cursuri organizate de unități autorizate pentru categoriile sau subcategoriile pentru care solicită examinarea;

d) să facă dovada că domiciliază sau că are reședința, astfel cum sunt reglementate de art. 23^1 din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu modificările si completările ulterioare, pe raza de competență a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare București.

e) să nu se afle în una dintre situațiile prevăzute la art. 24 alin. (6) din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare sau să facă dovada că a intervenit una din excepțiile prevăzute de art. 116 alin. 1 din OUG nr. 195/2002.

Observații suplimentare

Candidatul declarat RESPINS la proba teoretică se poate prezenta în vederea înregistrării pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile dar nu mai târziu de 1 an de la absolvirea cursurilor scolii de șoferi, la ghișeul de înregistrare, cu actul de identitate și dosarul de examen.

chestionare auto permis de conducere